Melitta Caffeo Varianza Helautomatisk espressomaskin

(0) 0 omdömen
Utgående. Se alla espressomaskiner
Score
00
100

PrisjämförelsePrisutveckling

Priset är 9995 kr. högre än genomsnittet under de senaste 10 veckorna.

Priset är 9995 kr. högre än i förra veckan.

Priset är det högsta på 10 veckor.

Ansvarsfriskrivning: Prisuppgifterna är baserade på de återförsäljare som visas på siden.


Typ

Typ

Helautomatisk

Mjölkskummare

Mjölkskummare

Kaffebönbehållare

Kaffebönbehållare

125 gram

Effekt

Effekt

1400 watt

Pumptryck

Pumptryck

15 bar

Se alla specifikationer

Rangordning

Melitta kaffemaskiner
 Nr. 18 utav 12

Alla kaffemaskiner
 Nr. 75 utav 35

Bästa kaffemaskiner »

Alla espressomaskiner
 Nr. 35 utav 17

Bästa espressomaskiner »


Omdömen av Melitta Caffeo Varianza

AnvändarrecensionerExpertrecensionerVideorecensioner
Det finns inga användarrecensioner.
Det er ikke noen ekspertanmeldelser.Melitta Caffeo Varianza Melitta BARISTA SMART T F830-102 Black DeLonghi ECAM 650.55.MS DeLonghi ECAM 21.117.B DeLonghi ECAM 22.110.B
Score
0 100
92 100
81 100
80 100
78 100
(0)
0 omdömen
(0)
0 omdömen
(4.1)
55 omdömen
(4.0)
1332 omdömen
(4.0)
57543 omdömen
Pris 9.995 kr. 10.711 kr. 14.675 kr. 3.699 kr. 3.905 kr.
Testresultat "Bäst i test" - Råd&Rön 11/21
"Bäst i test" - Råd & Rön 2014
Typ Helautomatisk Fuldautomatisk Helautomatisk Helautomatisk Helautomatisk
Kaffebönbehållare 125 gram 270 g 400 gram 250 gram 250 gram
Effekt 1400 watt 1450 watt 1450 watt 1450 watt 1450 watt
Vattenbehållare 1.2 liter 1.8 liter 2.0 liter 1.8 liter 1.8 liter
Förmalda bönor
Inbyggd kaffekvarn
Justering av kaffestyrka
Justering av bryggtemperatur
Wi-Fi / Smartphone App

Beskrivning av Melitta Caffeo Varianza

Melitta Caffeo Varianza espressomaskin är en modell i en stilfull, elegant och kompakt design. Maskinen passar riktigt bra in i köket, särskilt med tanke på hur kompakt den är. Vidare så har modellen en kraftfull motor med en effekt på 1450 watt, samt inbyggd mjölkskummare, som blandar ånga, mjölk och luft för att göra det mest fylliga mjölkskummet.
 

Användning

Att använda denna Melitta espressomaskin är otroligt enkelt, även för de mest oerfarna användarna. Espressomaskinens användningspanel är otroligt simpel, plus att det finns massvis av möjligheter för att brygga det kaffe som passar dig absolut bäst. Anledningen till att användningen är så simpel är till stor del den ytterst intuitiva färgdisplayen, som stegvist leder dig genom espressomaskinens alla funktioner i form av stegvisa instruktioner. Om du bara vill ha en förprogrammerad kaffevariant, varm mjölk, varmt vatten eller skummad mjölk så ser det smarta one-touch-systemet till att du bara behöver trycka på en knapp för att få det. Dessutom är knapparna på maskinen stora och visar genom simpla symboler vad som händer när knappen används.
 

Smarte kvalifikationer -> bäst kaffe

Denna Melitta espressomaskin har en hel del smarta funktioner och egenskaper, som gör att du som användare kan få precis den typen av kaffe du vill, som samtidigt är ytterst smakrik. My Bean Select är en av de bättre funktioner som denna espressomaskin har. Denna funktion gör så att du väldigt enkelt kan prova olika kaffebönor till varje enskild kopp, endast genom att använda den praktiska inbyggda måttskeden. Det är bara att hälla ner kaffebönorna i rännan, sedan trycka på en knapp, så är en smakrik kopp kaffe serverad inom kort. En annan funktion som alltid ger dig en färsk kaffe/espresso är det så kallade Aroma System Plus. Denna funktion gör så att du alltid får den rätta mängden och alltid en fräsch kopp kaffe. Kvarnen töms nämligen efter varje bryggning, så att du vid nästa bryggning får 100% färskt kaffe. Vidare finns det en annan funktion i det här Aroma-systemet som kallas Aromasafe. Aromasafe bidrar till att kaffebönornas arom bibehålles på bästa möjliga sett under själva förarbetet i maskinen.
 

10 kaffevarianter

Endast med hjälp av maskinens användarpanel och display kan du enkelt trolla fram upp till 4 olika kaffevarianter, som är följande: Cappucino, Espresso, Cafe Creme och Latte Macchiato. Ytterligare med hjälp av en så kallad receptfunktion i maskinen går det att göra ytterligare 6 kaffevarianter, nämligen ristretto, lungo, americano, espresso macchiato, café latte och café au lait. Att förbereda ingredienserna korrekt är dessutom en oerhört viktig del av hur kaffet kommer att smaka. Med denna Melitta espressomaskin kommer den ”originella förberedelseprocessen” att försäkra att de olika ingredienserna tillagas på precis det bästa sättet och vid bästa möjliga tidpunkt. I en latte macchiato, till exempel, är det första som tillagas inte själva espresson, utan istället mjölken och mjölkskummet, varpå espresson lägger sig som ett fint lager mellan dem.
 

2 koppar åt gången

Med denna espressomaskin är det inte längre nödvändigt att vänta tills en annan användare är färdig, eftersom det finns två stycken pipar inbyggda, så den kan brygga två koppar åt gången och på så vis spara en hel del tid. Den är även begåvad med en smart LED-belysning i pipen. Dessutom är dessa pipar så kallade ”all-in-one”-utlopp, vilket innebär att alla ingredienser (mjölk, vatten, mjölkskum, etc.) kommer ut från samma plats. Därmed är det inte längre nödvändigt att flytta koppen/glaset fram och tillbaka för att tillföra de olika ingredienserna. Själva pipen kan samtidigt justeras i höjd på upp till 140 millimeter, så du även kan använda välkänt höga latte macchiato-glas.
 

Rengöring och energibesparande

Att upprätthålla en god hygien och simpel rengöring är en väldigt viktig faktor för vall av espressomaskin. Vem vill inte gärna ha en färsk kopp kaffe varje gång? En alltid färsk kopp kaffe är faktiskt det som denna espressomaskin ger möjligheten för. Enkel ångrengöring kan aktiveras efter varje färdigbryggd kopp kaffe. Denna funktion gör så att de mjölkförande delarna sköljs av med ånga och varmvatten. Denna funktion kan ställas in att gå igång efter varje slutförd kaffebryggning, eller via manuell start på displayen. Vidare är denna Melitta espressomaskin utrustad med automatiskt rengörings- och avkalkningsprogram. Maskinen kommer automatiskt att signalera via displayen om den är i behöv av avkalkning eller rengöring. Programmen är därefter lätta att få fram via menyn. Vidare kan själva bryggningsenheten på maskinens sida tas av och på så vis blir både den och maskinens insida betydligt lättare att rengöra. Vidare har denna maskin en så kallad 0-knapp. 0-knappen används om användaren vill att maskinens helt och hållet ska kopplas bort från strömmen. Energisparningsfunktionen är dessutom justerbar och den automatiska frånkopplingsfunktionen gör så att maskinen får en energivänlig drift.

Läs mer om Melitta Caffeo Varianza espressomaskin här.

Specifikation lista

Allmänna egenskaper

Typ Helautomatisk
Kaffebönbehållare 125 gram Genomsnittet är 267 gram
Effekt 1400 watt Genomsnittet är 1440 watt
Vattenbehållare 1.2 liter Genomsnittet är 2 liter
Pumptryck 15 bar Genomsnittet är 15 bar

Funktionalitet

Förmalda bönor Nej 90% har den egenskapen
Inbyggd kaffekvarn Ja 100% har den egenskapen
Kaffekvarn material Keramik
Antal kvarn inställningar 5
Uttagbar vattenbehållare Ja 100% har den egenskapen
Justering av mängden kaffe Ja 100% har den egenskapen
Justering av kaffestyrka Ja
Justering av bryggtemperatur Nej
Wi-Fi / Smartphone App Nej 30% har den egenskapen
Avkalkningsprogram Ja 90% har den egenskapen
Rengöringsprogram Ja 100% har den egenskapen
Automatisk avstängning Ja 90% har den egenskapen
Direkt vattentillförsel Nej
Mjölkskummare Ja 90% har den egenskapen
Mjölkbehållare Ja 40% har den egenskapen
Display Ja 70% har den egenskapen
2 koppar per bryggning Ja 100% har den egenskapen

Mått och vikt

Höjd 40.5 cm
Bredd 25.3 cm
Djup 38.0 cm
Vikt 11.8 kg

Feedback

Betyget går från 0-100 och är baserat på recensioner från användare och experter. Läs mer... Vi samlar priser från en mängd olika återförsäljare. Läs mer... Vi samlar recensioner från en mängd trovärdiga webbplatser. Läs mer... Det lägsta priset läggs till i denna pristracker varje vecka. Läs mer...