Om Rangering.se

Mitt namn är Klaus och jag är skaparen av Rangering.se. Målet med webbplatsen är att ge en opartisk bild av vilka produkter som är de bästa på marknaden. Detta gör vi genom att tilldela varje produkt ett betyg från 0-100, baserat på dess användarrecensioner och expertrecensioner på nätet.

Innehåll

Betyg

Hur beräknas betyget? Betyget tar hänsyn till fyra faktorer: Användarrecensioner, antal användarrecensioner, expertrecensioner och priset.

  • Användarbetyget är utgångspunkten för betyguträkningen. Vi samlar in recensioner från en mängd olika webbplatser på nätet.
  • Om en produkt har fått under 12 användarrecensioner och inga expertrecensioner kommer den inte tilldelas ett betyg. Detta beror på att informationen inte anses vara representativ. På samma sätt kommer poäng att dras av från betyget om produkten har fått recensioner, som på grund av informationsbrist ger ökad osäkerhet.
  • En produkt kan få +1 tillagt till betyget om den har en ”Bra pris”-markering. Detta eftersom en ”Bra pris”-markering innebär att produktens värde för pengarna är högre än andras.
  • Expertrecensioner samlas in från runt omkring internet.

Vi försöker göra så att betyget ger en så rättvis bild som möjligt a användarnas nöjdhet med produkten, genom att ha en automatisk poängberäkning.

Pris

Hur jämför vi priser? Vi samlar priser från en mängd olika butiker, som både innefattar samarbetspartners som vi får provision av (om vi bidrar till en försäljning, läs mer på Wikipedia här) och webbutiker som vi inte har samarbeten med. Det finns existerande webbplatser på nätet som har en bättre och bredare prisjämförelse än vi kan erbjuda, men våra interna jämförelser visar att i de allra flesta fallen har vi lika låga eller lägre priser än andra prisjämförelsesidor.
Om du vill att din webbshop ska finnas med på vår sida så är den bästa lösningen att anmäla dig till ett affiliate-nätverk.

Hur fungerar vår prishistorik? Vår prishistorik visar det lägsta priset under loppet av en vecka (från vår prisjämförelse), så att du kan jämföra dagens pris med det historiska priset för produkten.
Exempel: Om det lägsta priset under vecka 16 är 444 kr så kommer det priset att hamna i prishistoriken.